Infosessies bij jou in de buurt

Ontdek onze nieuwe reeksen van uitgeverij VAN IN en de voordelen van diddit tijdens de VAN IN-roadshow.  

Onze infosessies bezoeken verschillende scholen in Vlaanderen met een sfeervolle foodtruck-happening. Kom alles te weten over diddit, het baanbrekende online leerplatform dat al meer dan 30 000 leraren- en leerlingenharten wist te veroveren. En ontdek de meest verrassende weetjes over onze handboekenreeksen – jouw exemplaar ligt al opzij.

Kom met minstens 5 leraren van dezelfde school en maak per locatie kans op een gratis ontbijt voor de leraarskamer. Nodig al je collega’s uit en spreek gezellig met z'n allen af op de VAN IN-roadshow. 

Tot snel!

Nederlands

B-stroom: graad 1
A-stroom, ASO en TSO: graad 2 & 3

Wiskunde

A-stroom: graad 1
B-stroom: graad 1

Engels

A-stroom: graad 1
ASO: graad 2 & 3

Muziek

A-stroom: graad 1
B-stroom: graad 1

Frans 

A-stroom: graad 1
ASO & TSO: graad 2 & 3

Godsdienst

B-stroom: graad 1
BSO: graad 2

Duits

ASO: graad 2

Locaties en data


 • Dinsdagavond 12 april - Limburg - Atheneum Plus Hasselt
 • Woensdagnamiddag 13 april - Oost-Vlaanderen - MSGO Zelzate
 • Donderdagavond 14 april - Vlaams-Brabant - Damiaaninstituut Aarschot

Sessie 1

 • MUZIEK - B-stroom (A-stroom) - Cadans Live 1 en 2
 • FRANS - 1e en 2e graad  - Branché
 • WISKUNDE - A-stroom - Optimaal (GO!) en Pienter
 • NEDERLANDS - 2e graad/3e graad ASO/TSO - Netwerk TaalCentraal
 • ENGELS - A-stroom/2e graad ASO - ON TRACK
 • GODSDIENST - 1e graad B-stroom - StapSteen 1 en 2

Sessie 2

 • MUZIEK - A-stroom - SoundScape 1
 • DUITS - 2e graad ASO/TSO - Alles Klar
 • WISKUNDE - B-stroom - Formule 1
 • NEDERLANDS - B-stroom - Taalweb
 • ENGELS - 3e graad ASO - ON TRACK
 • GODSDIENST - 2e graad BSO - StapSteen 3 en 4
Vaninroadshow-foodtruck

Ontdek onze reeksen, inclusief diddit:
on-track2

Engels

Ontdek in de sessies ON TRACK voor de 1e graad A-stroom, 2e en 3e graad ASO. 
 
In ON TRACK bouwt elke unit via een gedifferentieerd traject op naar een taaltaak. Daarnaast zijn er extra bundels voor de talige richtingen die we graag aan jou voorstellen.

branche2

Frans 

Branché is een complete communicatieve reeks, van leerjaar 1 tot en met 6, voor ASO en TSO. Een betrouwbare en vooral leuke lesmethode die perfect aansluit bij de leefwereld van je leerlingen. 

Ontdek in de sessie hoe diddit, het online leerplatform, jou en je leerlingen extra ondersteunt bij het leren en inoefenen van Frans.
 
stapsteen2

Godsdienst

In de sessies stellen we je de 1e en 2e graad van StapSteen voor, de reeks godsdienst voor de B-stroom en BSO. StapSteen bestaat uit korte lessen in heldere taal en gevarieerde doe-opdrachten. Kortom, leerstof op maat van je leerlingen: actief, respectvol en beeldrijk. 
wiskunde

Wiskunde

Maak kennis met Formule 1, de nieuwe reeks voor de B-stroom. Een sterk didactisch concept met nadruk op differentiatie en remediëring zorgt voor een succeservaring én meer lesplezier. Dankzij de introductiefilmpjes en de prettige structuur wordt wiskunde leren leuk. 

We stellen je Optimaal (GO!) en Pienter voor, reeksen voor de A-stroom. Optimaal (GO!) is uitdagend én voorzien van geïntegreerde tempo- en niveaudifferentiatie. Pienter biedt jou de ruimte om je lessen volgens je eigen inzicht in te vullen, op maat van elke leerling. 
nederlands2

Nederlands

In deze sessie tonen we hoe Taalweb je lessen in de B-stroom ondersteunt met een breed toetsenaanbod, differentiatie en remediëring. We hanteren een thematische aanpak met leuke, korte thema’s die aansluiten bij de leefwereld.

Netwerk TaalCentraal is een zeer complete reeks met een ijzersterke didactiek voor de A-stroom, ASO en TSO. Maak tijdens de sessie als eerste kennis met de mogelijkheden die ons online leerplatform diddit u in graad 2 en 3 biedt. 
muziek

Muziek

Beleef het concept en het musiceermateriaal van Soundscape, voor muziekonderwijs in de A-stroom: eigentijds en aantrekkelijk, een duidelijke transparante structuur, inspirerend & realistisch improviseren, ... 

Ontdek ook Cadans Live. Het sterke concept van Cadans blijft, maar de Live-versie is volledig vernieuwd en geactualiseerd. Cadans Live is geknipt voor de B-stroom én inzetbaar in de A-stroom: geactualiseerd muziekmateriaal en meer liederen, nieuwe aantrekkelijke inhouden, ...
alles-klar-1

Duits

Alles klar? motiveert je leerlingen om vlot met Duitstaligen te communiceren in alledaagse situaties. Je legt snel een stevig fundament en bevordert daarna de taalvaardigheid van je leerlingen. 
 
Alles klar? zal nu ook beschikbaar zijn op diddit, het online leerplatform. Ontdek in de sessie welke voordelen diddit biedt voor Duits.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken.